Waarom is meditatie zo waardevol en kan het je leven compleet veranderen? Deels omdat we in een wereld leven van prikkels en doe-modus, waarbij we meestal bezig zijn met het verleden of de toekomst en zelden in het moment. We zijn de verbinding met de binnenkant een beetje kwijtgeraakt omdat er zoveel wordt verwacht en kunnen daardoor vermoeid raken, overprikkeld, teveel in “de mind”zitten etc. We stromen over van gedachten en weten niet goed meer wat onze natuurlijke staat van zijn is.

Meditatie laat je de interne en externe wereld weer ervaren voorbij de gedachten en doe-modus, compleet in het moment verbonden met energie, inzichten, gevoel en ruimte. Een moment waarin we weer even verbinding maken met wie we werkelijk zijn los van onze baan, het gezin, etc. Door de verschillende methoden met mediatie kunnen we gemakkelijk die plek in onszelf aanraken en kost het vrijwel geen moeite meer. En wat het helemaal zo bijzonder maakt is dat het effect ook buiten de meditatie voelbaar is. Meditatie zet veel positieve dingen in beweging.

In groepsverband is het voor de beginnende beoefenaar makkelijker dan thuis. Maar het beste kun je dit zelf ervaren en kijken welke meditaties voor jou het goed werken. Er staan verschillende meditaties en technieken op: www.ilovezen.nl Voor vragen kun je altijd mailen naar: info@zenlab.nl